Hillary Clinton: Eşecul Londrei de a publica raportul Parlamentului asupra presupusului amestec al Rusiei în alegerile din ţările occidentale este „inexplicabil şi ruşinos”

Eşecul Londrei de a publica raportul Parlamentului asupra presupusului amestec al Rusiei în alegerile din ţările occidentale este „inexplicabil şi ruşinos”, a declarat marţi Hillary Clinton, fostă candidată în alegerile prezidenţiale din SUA, informează Reuters.

Raportul elaborat de Comitetul de Informaţii şi Securitate (ISC) a primit acordul serviciilor secrete pentru publicare, însă nu şi aprobarea din partea Biroului premierului Boris Jonhson, ceea ce înseamnă că acest raport nu va fi dat publicităţii înainte de alegerile din 12 decembrie.

Regatul Unit a acuzat Federaţia Rusă de amestec şi de încercarea de a influenţa alegerile din Vest. Moscova a negat în repetate rânduri un asemenea amestec, afirmând că Occidentul suferă de isterie anti-Rusia.

Comitetul de Informaţii şi Securitate a examinat acuzaţiile cu privire la activitatea Rusiei în Regatul Unit, inclusiv în timpul referendumului din 2016 asupra apartenenţei acestei ţări la Uniunea Europeană (UE), când Boris Johnson a condus tabăra pro-Brexit.

Hillary Clinton, care a acuzat Rusia de amestec în alegerile prezidenţiale din 2016 în SUA, pe care le-a pierdut în faţa lui Donald Trump, a spus că britanicii merită să vadă raportul înainte de a se prezenta la urne.

„Găsesc inexplicabil faptul că guvernul vostru nu a dat publicităţii raportul cu privire la ingerinţa rusă. Inexplicabil şi ruşinos”, a subliniat Hillary Clinton într-un interviu la BBC. „Fiecare persoană care votează în această ţară merită să vadă acest raport înainte de alegeri”, a adăugat ea. AGERPRES