Premierul Viorica Dancila, presedintele PSD, sustine o declaratie de presa inainte de sedinta Comitetului Executiv National al PSD, luni, 15 iulie 2019, in Bucuresti. ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

Viorica Dăncilă susţine că preşedintelui Klaus Iohannis „îi este teamă de o confruntare directă” cu ea

Candidatul PSD la prezidenţiale, Viorica Dăncilă, susţine că preşedintelui Klaus Iohannis „îi este teamă de o confruntare directă” cu ea înainte de al doilea tur al alegerilor.

„Eu cred că domnului Iohannis îi este teamă de o confruntare directă cu mine, în faţa tuturor românilor. De-a lungul colaborării noastre instituţionale, ne-am mai întâlnit, am mai interacţionat. Însă cred că realizează că o dezbatere în faţa întregii ţări ar demonta imediat toate atacurile mizerabile din ultimii ani la adresa mea şi a Partidului Social Democrat”, a scris Dăncilă marţi pe Facebook.

Liderul PSD susţine că nu a renunţat la ideea unei dezbateri faţă în faţă cu Iohannis.

„Eu însă am răbdare. Încă îl aştept pe preşedinte să găsească înţelepciunea, tăria şi curajul de a accepta invitaţia mea la dezbaterea pe care românii o cer şi o merită”, mai arată Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins, anterior, ideea unor dezbateri cu Viorica Dăncilă, despre care spune că reprezintă un partid care „a guvernat împotriva românilor”.

„Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democraţia, după ce a sfidat sistematic valorile şi principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în faţa corupţilor şi penalilor în toţi aceşti ani”, a scris Iohannis pe Facebook.

PSD a solicitat PNL organizarea, de comun acord, a cel puţin două dezbateri între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis, înaintea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale din 24 noiembrie. AGERPRES