Blocul ACUM insistă pe candidatura Maiei Sandu la funcţia de premier

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. După întrevederea avută cu şeful statului Igor Dodon, conducerea Blocului ACUM a anunţat că vor insista ca Maia Sandu să fie în continuare premier, în cazul în care s-ar reedita o majoritate cu PSRM, comunică MOLDPRES.

Deputaţii Blocului ACUM, Igor Grosu şi Alexandru Slusari, au spus că şeful statului a fost în ultima perioadă un factor destabilizator în comunicarea cu PSRM. “Nu există nicio garanție că peste câteva luni, din frustrări personale, PSRM nu va da foc la următoarea casă pe care o vom construi. Principala problemă în coaliție cu PSRM este Igor Dodon”, a opinat Slusari.

Deputatul Igor Grosu a declarat că Blocul ACUM va insista şi în continuare pe varianta Maia Sandu în fruntea guvernului şi pe aceeași garnitură de miniștri. Cei doi deputaţi au specificat că ar fi discutat şi cu democraţii, dacă în ultimele luni ar fi avut loc o purificare a partidului. „Atât timp cât acolo sunt persoane care au avut de a face cu furtul miliardului, este foarte greu”, a adăugat Slusari.

Astăzi, conducerea PSRM a anunţat că îşi doreşte o nouă coaliţie cu Blocul ACUM, însă va impune şi unele condiţii printre care şi o nouă structură de guvernare. Liderul PSRM Zinaida Greceanîi a menţionat că formaţiunea pe care o conduce nu îşi doreşte şi nu va admite declanşarea alegerilor anticipate şi vor examina orice candidatură propusă de şeful statului pentru funcția prim-ministru, chiar dacă nu va fi formată o majoritate parlamentară.

În prezent, la Reşedinţa de stat au loc consultări ale şefului statului cu fracţiunea PDM. Ulterior, la discuţii sunt aşteptaţi deputaţii din Partidul ŞOR.

Cabinetul de miniştri condus de premierul Maia Sandu a fost demis marți, 12 noiembrie, prin moţiune de cenzură. Pentru demiterea executivului au votat 63 de deputaţi PSRM şi PDM. După adoptarea moţiunii, Uniunea Europeană, România şi SUA au transmis mesaje pentru liderii politici de la Chişinău în care au reiterat necesitatea reformării justiţiei.