MAE:Nu există date care să confirme existenţa unui cetăţean român printre persoanele reţinute în Turcia

Nu există date care să confirme existenţa unui cetăţean român printre persoanele reţinute sau arestate sub acuzaţii de sprijin sau de apartenenţă la organizaţii teroriste în Turcia, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis joi AGERPRES.

Precizarea MAE vine ca urmare a „informaţiilor apărute în mass-media referitoare la o eventuală repatriere de către Turcia a unui cetăţean român, presupus membru al grupării jihadiste Stat Islamic”.

Potrivit sursei citate, urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Ankara pe lângă autorităţile locale competente, în vederea obţinerii de informaţii suplimentare cu privire la o eventuală repatriere a unui cetăţean român, „autorităţile turce au transmis că nu există date care să confirme existenţa unui cetăţean român printre persoanele reţinute sau arestate sub acuzaţii de sprijin sau de apartenenţă la organizaţii teroriste”.

Totodată, „autorităţile turce au reiterat procedura aplicabilă în astfel de cazuri, respectiv notificarea misiunii diplomatice a statului în care urmează să fie returnată persoana în cauză”, informează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe mai precizează că „la acest moment, nu există în derulare o astfel de procedură îndreptată împotriva unui cetăţean român”. AGERPRES