Ministerul Economiei, Energiei şi al Mediului de Afaceri va avea doi secretari de stat pe Energie

Ministerul Economiei, Energiei şi al Mediului de Afaceri va avea doi secretari de stat pe Energie, iar Niculae Havrileţ, fostul preşedinte al ANRE, ar fi o soluţie bună pentru unul dintre aceste posturi, a declarat, vineri, ministrul de resort, Virgil Popescu.

El a participat la o conferinţă de profil şi, la plecare, a fost întrebat de jurnalişti câţi secretari de stat pe domeniul energetic va avea ministerul şi care vor fi aceştia.

„Vor fi doi secretari de stat pe Energie”, a spus Popescu.

În piaţă s-au vehiculat două nume, respectiv Doru Vişan, secretar de stat până acum în Ministerul Energiei, revocat recent de premierul Ludovic Orban, şi Niculae Havrileţ, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) şi consilier al fostului ministru al Energiei Anton Anton.

„Dacă domnul Vişan a fost eliberat din funcţie, el nu va mai fi secretar de stat. Domnul Havrileţ este un foarte bun profesionist şi poate fi oricând secretar de stat. Este un foarte bun profesionist şi eu îl apreciez. A fost preşedintele ANRE şi chiar cunoaşte domeniul. Cred că ar fi un câştig. Dar, deocamdată, nu avem secretari de stat”, a susţinut Popescu. AGERPRES