„Zilele Clubului de Muzică Richard Oschanitzky“ – la cea de-a XII-a ediţie

Casa de Cultură a Studenților (CCS) din Iași organizează în perioada 20 – 21 noiembrie, prin Clubul de Muzică „Richard Oschanitzky“ împreună cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu“, cea de-a XII – a ediție a festivalului „Zilele Clubului de Muzică «Richard Oschanitzky»“. „În cadrul festivalului se vor aniversa 80 de ani de la nașterea muzicianului „Richard Oschanitzky“ ( 1939 – 1979 ), 40 de ani de la înființarea Clubului de Muzică „Richard Oschanitzky”(1979 – 2019 ), 25 de ani de la înființarea Clasei de jazz a Universității Naționale de Arte „George Enescu”din Iași”, a declarat Bogdan Crucianu, directorul CCS Iași. Tripla aniversare va fi o întâlnire în timp și spațiu între membrii mai vechi și mai noi ai cluburilor, împreună cu invitați de seamă spre a rememora și a aduce în atenția publicului  personalitatea și creația ilustrului muzician Richard Oschanitzky.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

  •  Miercuri, 20 noiembrie – „Destinul unui geniu – Richard Oschanitzky (1939 – 1979)”

Miercuri, 20 noiembrie 2019, de la ora 17, în sala „Achim Stoia” a Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași va avea loc colocviul cu tema „Destinul unui geniu – Richard Oschanitzky (1939 – 1979)”. Cu această ocazie va fi proiectat un documentar video cuprinzând înregistrări și interviuri cu marele muzician.

„De asemenea, va fi lansat CD –ul „Muzica filmelor noastre – Richard Oschanitzky”, realizat cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România. Evenimentul va fi moderat de realizatorul radio – tv Alex Vasiliu și îi va avea ca invitați pe Ileana Popovici și Florian Lungu”, a precizat Romeo Cozma, referent cultural Casa de Cultură a Studenților Iași

  • Joi, 21 noiembrie – „Live Jazz in Iași”

Luiza ZAN și Jazzpar Trio vor susține un concert extraordinar intitulat „Live Jazz in Iași”. În deschiderea evenimentului vor evolua cele mai reprezentative formații studențești de gen afirmate în ultimii ani în „orașul celor șapte coline”: Ana Maria Alexa & Răzvan Pîrvu, Jazzissimo, C.A.L.I.  Quartet, Sandu Bantaș – Tudor Amarandei – Cristian Bantaș Trio, F.I.C.S. Jazz Quintet, KARMS. Concertul, prezentat de renumitul realizator radio – TV Florian Lungu, este programat joi, 21 noiembrie, ora 19, la sala „Gaudeamus”, Casa de Cultură a Studenților Iași, în cadrul „Zilelor Clubului de Muzică Richard Oschanitzky”, manifestare ajunsă la ediția a XII-a, cu implicarea efectivă a Ministerului Tineretului și Sportului, Casei de Cultură a Studenților Iași, Clubului de Muzică „Richard Oschanitzky” și a Universității de Arte „George Enescu” Iași.  Accesul în sala se face pe bază de invitație pe care o puteți ridica de la agenția de bilete de la Casa de Cultură a Studenților din Iași. (E.M.)