Grup de lucru privind Programul naţional de vaccinare

Un grup de lucru, care are rolul ca până la data de 15 decembrie să identifice toate deficienţele în funcţionarea Programului naţional de vaccinare, dar şi în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită, va fi constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, grupul de lucru va fi format din medici specialişti, medici de familie, reprezentanţi ai comisiilor de specialitate şi Ministerului Sănătăţii, ai Institutului Naţional de Sănătate Publică şi ai Societăţii Române de Microbiologie, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai pacienţilor.

Grupul de lucru va prezenta ministrului Sănătăţii un set de măsuri pentru îmbunătăţirea acestor programe şi activităţi de sănătate publică.

MS a achiziţionat anul acesta 1.500.000 de doze de vaccin gripal, cu 200.000 de doze mai mult faţă de anul trecut. Toate aceste doze de vaccin gripal au fost distribuite către direcţiile de sănătate publică. Ultima tranşă a fost distribuită în 5 – 6 noiembrie a.c.

Cu cele 1.500.000 de doze se poate face imunizarea de la grupa de vârstă 3 ani în sus.

„Medicii de familie au început să ridice şi ultima tranşă de vaccin. Urmează ca la sfârşitul lunii să fie livrate şi cele 9.200 de doze pentru imunizarea copiilor cu vârste între 6 luni şi 3 ani, conform calendarului stabilit. Dacă dozele de vaccin vor fi insuficiente, acordul cadru încheiat de MS cu furnizorul prevede posibilitatea suplimentării numărului acestora. Menţionăm că repartiţia dozelor de vaccin pe judeţe se face în funcţie de catagrafierea realizată de medicii de familie, precum şi de informările acestora către direcţiile de sănătate publică”, afirmă MS.

Până în data de 10 noiembrie s-au vaccinat 550.000 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire în cadrul campaniei gratuite a MS. AGERPRES