Meteorologii au prognozat vânt puternic şi răcirea vremii

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, pentru joi, 21 noiembrie, Cod Galben de intensificări ale vântului şi răcirea vremii, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, mâine, pe arii extinse, se prevăd intensificări ale vântului estic, în rafale de până la 15-20 metri pe secundă. În acest context, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sunt copaci uscaţi sau fire electrice de înaltă tensiune.

Odată cu intensificarea vântului, vremea se va răci, iar în nordul ţării ar putea cădea chiar primii fulgi din această toamnă. Conform datelor SHS, joi, 21 noiembrie, pe întreg teritoriul ţării, se vor înregistra maxim 8 grade Celsius, menţinând în următoarele zile o tendinţă de răcire. Cel mai frig va fi vineri şi sâmbătă, 22-23 noiembrie, când noaptea vom avea până la 7 grade de ger, cel mai frig fiind în regiunea de nord. Ziua, în toată ţara, se aşteaptă 3-5 grade cu plus.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.