CINCI CAZURI DE INFECȚII RESPIRATORII ACUTE SEVERE AU FOST ÎNREGISTRATE ÎN ROMÂNIA

Cinci cazuri de Infecții Respiratorii Acute Severe (SARI) au fost înregistrate în România, în săptămâna 11-17 noiembrie, potrivit datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, care a anunțat începerea supravegherii în acest sens.

Numărul este cu 1 mai mare față de aceeași perioadă a sezonului precedent.

Gripa în România

Nouăsprezece cazuri de gripă clinică au fost raportate, la nivel național, în săptămâna 11 noiembrie – 17 noiembrie. Numărul este mai mic decât aceeași săptămână din anul trecut, când s-au înregistrat 23 de cazuri.

”Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecții respiratorii acute încadrându-se în intervalul așteptat în această săptămână”, precizează autoritățile.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 84.603, cu 7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (90.982) și cu 9,7% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (77.033).

Până la data de 17 noiembrie au fost vaccinate gripal 771.373 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.