Traian Băsescu este de părere că preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, va demisiona din fruntea partidului

Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, va demisiona din fruntea partidului, însă “marea problemă” este cine îi va lua locul în contextul unei “secete de lideri”.

“Era evidentă diferenţa. E o întâmplare nefericită în care cei doi competitori nu sunt apropiaţi din punct de vedere al capacităţii partidelor de a-i susţine”, afirmă Băsescu, la România TV, duminică seară, după anunţarea exit-poll-urilor, care îl plasează pe Klaus Iohannis drept câştigătorul celui de-al doilea scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Cât priveşte demisia Vioricăi Dăncilă din fruntea partidului, după rezultatul scrutinului de duminică, Băsescu se declară convins că fostul premier va face acest gest.

“Eu sunt convins că doamna Dăncilă va pleca, sigur, nu poate să facă anunţul în seara asta, dar sunt convins că va pleca de bună voie. Eu am considerat-o tot timpul o femeie cu bun simţ. Doamna Dăncilă va pleca destul de repede (…), marea problemă este cine vine, că PSD este într-o secetă de lideri, cum, de altfel, sunt cam toate partidele”, spune Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a câştigat un al doilea mandat la Palatul Cotroceni, învingând candidatul PSD, Viorica Dăncilă, potrivit exit-poll-urilor anunţate la închiderea urnelor de institutele acreditate de Biroul Electoral Central. AGERPRES