Autorităţile militare nord-americane au ridicat de la sol avioane de vânătoare ca răspuns la o intruziune aparent ‘neostilă’ în spaţiul aerian protejat de la Washington

Play


Autorităţile militare nord-americane au indicat marţi că au ridicat de la sol avioane de vânătoare ca răspuns la o intruziune aparent ‘neostilă’ în spaţiul aerian protejat de la Washington , ceea ce a dus la restricţionarea accesului la Casa Albă şi la Capitoliu, informează AFP.

‘Avioanele noastre de vânătoare sunt la faţa locului. Aparatul (intrus) nu este considerat drept ostil în acest stadiu’, a indicat într-o postare pe Twitter Comandamentul nord-american de apărare aerospaţială (NORAD).

Accesul la Casa Albă a fost pentru scurt timp restricţionat.

Aceeaşi măsură preventivă a fost luată şi în cazul Capitoliului, sediul Congresului american, dar ‘aceasta a fost ridicată şi toată lumea a putut să se întoarcă acasă’, a declarat pentru AFP un angajat al Congresului.

Poliţia de la Capitoliu, citată de media, a explicat că aceste măsuri de securitate au fost declanşate de intruziunea unui aparat de zbor neautorizat în spaţiul aerian din capitala federală, supus unor restricţii întărite după atentatele de la 11 septembrie 2001. AGERPRES