Premierul Ion Chicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a avut marți, 26 noiembrie o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Zhang Yinghong, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În debutul întâlnirii, Zhang Yinghong a transmis un mesaj de felicitare din partea prim-ministrului Chinei, adresat premierului Ion Chicu, cu ocazia preluării șefiei Guvernului. În scrisoare, premierul Chinei anunță despre intenția de a lărgi cooperarea cu țara noastră în mai multe domenii de interes comun. 

Prim-ministrul Chicu a mulțumit pentru felicitare și a apreciat înalt asistența tehnică oferită de Guvernul chinez Republicii Moldova, inclusiv pentru ajutorul nerambursabil. În context, Ion Chicu a menționat: „E timpul să trecem la acțiuni concrete. Vom continua reforma în justiție, astfel încât să oferim investitorilor un cadru predictibil de activitate”. 

La rândul său, Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong, a vorbit despre domeniile de interes investițional în Moldova, menționând proiectele de infrastructură, dar și cele sociale. 

Premierul Chicu a confirmat interesul Republicii Moldova față de piața Chinei și a subliniat că aceasta poate stimula esențial producătorii din țara noastră. În continuare, părțile au exprimat intenția de a identifica modele de stimulare a turismului și schimburilor culturale. Ambii oficiali au remarcat caracterul prietenos al relațiilor moldo-chineze și au exprimat deschiderea pentru intensificarea colaborării în aceeași manieră.