989.456 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate antigripal

Un număr de 989.456 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate antigripal până la data de 24 noiembrie cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii, a informat, joi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

În săptămâna 18 – 24 noiembrie s-a înregistrat un caz confirmat de gripă cu virus tip A, subtip (H1) pdm09.

În această perioadă, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii acute de căi respiratori superioare şi pneumonii) a fost de 86.002, cu 9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (94.527) şi cu 1,6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (84.603).

„Au fost raportate la nivel naţional 36 cazuri de gripă clinică, mai puţine comparativ cu cele raportate în săptămâna 47/2018 (50 cazuri). Au fost raportate şase cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu unul mai mult faţă de săptămâna precedentă şi cu două mai multe faţă de aceeaşi perioada a sezonului precedent. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal”, se arată în informare.

De la începutul sezonului, au fost confirmate opt cazuri de gripă: patru cu virus AH3, unul cu virus AH1 şi trei cu virus B. AGERPRES