Premierul Ion Chicu: Bugetul-2020 va fi axat pe investiții în infrastructură și creșterea bunăstării cetățenilor

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a avut joi, 28 noiembrie o întrevedere cu Ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger. În debutul întâlnirii, Ambasadoarea a felicitat premierul cu ocazia învestirii în funcție și i-a urat succes în activitatea sa, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Prim-ministrul Ion Chicu a informat oficialul austriac despre acțiunile întreprinse de actualul cabinet de miniștri și a detaliat planul de activitate al executivului pentru următoarea perioadă.

 „Guvernul este axat pe implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, iar bugetul Republicii Moldova pentru anul 2020 va fi unul concentrat pe investiții în infrastructură, pe crearea locurilor de muncă și pe creșterea bunăstării cetățenilor”, a specificat Ion Chicu.

La rândul său, Christine Freilinger, Ambasadoarea Austriei în Moldova, a opinat că la etapa actuală ar fi cazul să fie sporită transparența procesului de achiziții publice, ceea ce ar putea trezi interesul investitorilor străini să dezvolte afaceri în Republica Moldova.

În context, prim-ministrul și-a manifestat gratitudinea pentru susținerea acordată de statul austriac în procesele de reformare și modernizare a Republicii Moldova. Totodată, premierul și-a exprimat încrederea că Agenția Austriacă pentru Dezvoltare își va extinde implicarea în țara noastră.