Reprezentanții Universității Tehnice au participat la cel mai important summit pentru învățământul superior din India

O delegație a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași a participat la cel de-al 15-lea Summit al Învățământului Superior, care a avut loc la New Delhi, India, fiind considerat cel mai mare eveniment de acest gen de pe teritoriul Indiei.

Evenimentul a avut loc în perioada 27 – 29 noiembrie 2019, delegația universității fiind compusă din conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi, prorector responsabil de relaţia cu studenţii, şef lucrări dr. ing. Daniel Covatariu, preşedinte al Fundaţiei Universitare „Gheorghe Asachi” din Iaşi, şi şef lucrări dr. ing. Gabriela Covatariu, cadru didactic la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii. Summitul a fost organizat de Federaţia Camerelor de Comerţ şi Industrie din India (FICCI), împreună cu Ministerul Resurselor Umane şi Ministerul Comerţului şi Industriei din India.

Au fost prezenți la eveniment 150 de expozanţi din India şi din alte peste 70 de ţări şi scopul organizării manifestării a fost acela de a oferi posibilitatea promovării programelor de învăţământ către publicul şi instituţiile indiene interesate, precum şi oportunitatea stabilirii unor parteneriate şi colaborări cu universităţi din India şi din alte ţări participante.

Standul TUIASI s-a bucurat şi de vizita Excelenţei sale, Radu Octavian Dobre, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica India şi a Irinei Neacşu, oficial al Ambasadei, care au reiterat importanţa deschiderii mediului universitar românesc pentru piaţa emergentă asiatică în general şi pentru cea indiană în mod special. Aceștia au vorbit și despre necesitatea intensificării schimburilor universitare, fie că vizează studenții sau cadrele didactice, având în vederea dezvoltarea fără precedent a mediului de învăţământ indian.