Ședința CSM a fost amânată din lipsă de cvorum

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), planificată pentru dimineaţa zilei curente, a fost amânată din lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi a ședinței erau programate 32 de subiecte, comunică MOLDPRES.

La şedinţă au venit doar șapte membri ai CSM, printre care şi noul Procuror general, Alexandr Stoianoglo. Aceştia urmau să discute subiecte ce ţin de transferul unor judecători şi cererea de demisie a judecătorului Xenofon Ulianovschi de la Curtea de Apel Chişinău. Tot astăzi, membrii CSM urmau să audieze raportul de audit intern al Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești.

În agenda CSM se regăsea şi demersul Ministerului Justiției referitor la avizarea proiectului de lege pentru modificarea unor acte legislative (Codul civil, Codul familiei și Legea privind actele de stare civilă).

La 27 septembrie 2019, peste 200 de magistraţi s-au convocat în Adunarea Generală a Judecătorilor şi au decis revocarea completului CSM. Atunci, pentru revocarea președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, au votat 164 dintre cei 202 magistrați prezenți la adunare. Victor Micu a fost demis cu 118 voturi, Anatolie Galben cu 162 de voturi, Luiza Gafton, Petru Moraru și Nina Cernat au fost demiși cu câte 167 de voturi, iar membrul supleant, Anatolie Pahapol, a fost demis cu 155 de voturi.