Secretarul general al PSD, senatorul Paul Stănescu, a declarat că viitorul congres al partidului va fi unul „fără festivisme”

Secretarul general al PSD, senatorul de Olt Paul Stănescu, a declarat joi, la Slatina, că viitorul congres al partidului va fi unul „fără festivisme”, „simplu” şi „transparent”, iar până atunci vor avea loc alegeri în toate organizaţiile.

Stănescu a menţionat că se doreşte ca alegerea conducerii partidului să se deruleze după modelul de alegere a conducerii bisericii catolice.

De asemenea, el a menţionat că în multe organizaţii ale social-democraţilor s-au creat „grupuri şi grupuleţe”, iar o prioritate pentru conducerea interimară actuală a partidului va fi să ajungă să viziteze majoritatea organizaţiilor judeţene ale formaţiunii, dacă nu chiar pe toate.

„În CEx s-a luat decizia ce mai importantă, ca PSD să aibă congres ordinar pe 29, asta înseamnă că o să avem alegeri în fiecare organizaţie, în fiecare comună din această ţară, în fiecare localitate din această ţară, finalizându-se cu un congres pe 29 februarie, la Bucureşti. Nimeni nu vrea un congres grandios, festivist, toată lumea vrea un congres simplu, transparent şi asta e un lucru bun pentru că social-democraţilor cred că aşa le stă bine. (…) Nu e o perioadă uşoară, cu multe frământâri, sunt foarte multe lucruri de făcut, au fost bulversate în această perioadă şi cu Liviu Dragnea, dar şi pe perioada doamnei Dăncilă, multe organizaţii în care s-au creat grupuri, grupuleţe, probabil că în perioada următoare vom merge împreună cu preşedintele interimar în majoritatea organizaţiilor, dacă nu chiar în toate şi sperăm ca să reuşim practic să repornim de jos în sus motoarele partidului. Noi asigurăm, practic, conducerea interimară a partidului în această perioadă şi după acea, la Congres, se va decide care va fi noua conducere a PSD. Eu le-am spus colegilor mei, eu mi-aş dori ca la conducerea PSD, la nivel naţional, să luăm exemplul bisericii catolice, deşi eu sunt ortodox, aşa cum aleg ei papa. Să ne strângem toţi, să stăm de vorbă, nu ştiu, o zi, două, trei, şapte, nu ştiu, când a ieşit fumul alb să spunem: asta e conducerea organizaţiei. Pentru că de-a lungul timpului s-au întâmplat foarte multe lucruri, s-au făcut tot felul de cooperative, de grupuleţe, care au avut cel mai mare număr de adepţi au reuşit să impună conducerea partidului. Cred că a venit momentul în care trebuie să fim, în primul rând, foarte sinceri cu noi”, a afirmat Paul Stănescu. AGERPRES