Câştigătorii Galei Voluntarului Ieşean – ediţia a II-a

Casa de Cultură a Studenților (CCS) a găzduit joi, 5 decembrie, cea de-a doua ediție a „Galei Voluntarului Ieșean”, eveniment în cadrul căruia au fost acordate premii persoanelor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia și abilitățile lor pentru a se implica în comunitatea din care fac parte. În acest an, premiile au fost acordate pentru următoarele categorii: voluntarul anului, proiectul de voluntariat al anului, coordonatorul de voluntariat al anului și organizația de voluntari a anului.  De asemenea, pentru categoria proiectul de voluntariat al anului au fost acordate premii pentru domeniile: social, sănătate, cultură, sport, educație, tineret, activism civic și mediu. Condiția principală pentru nominalizări a fost ca toți candidații să își fi derulat activitatea pe durata anului 2019. În cadrul galei au fost decernate și zece premii speciale partenerilor și jurnaliștilor care au sprijinit constant activitățile desfășurate la Casa de Cultură a Studenților din Iași pe tot parcursul anului 2019. Candidaturile competiției au fost evaluate de: Dorina Țicu, reprezentant Primăria Municipiului Iași, Delia Roșu, reprezentant Ateneul Național din Iași, Maria Pruteanu, reprezentant al Facultății de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului, Ana Maria Șchiopu, reprezentant Salubris SA, Emilian Marcu, scriitor, Mihaela Cojocaru, reprezentant al Casei de Cultură a Studenților din Iași. Participanţii la eveniment au avut posibilitatea să-i urmărească la lucru pe tinerii artiști Paulina Popa, Ana Alexia, Theodor Humă, Andrei Țăbârnă, Trupa „The Sky”, Tupa „Quasar Dance”, Marinică Botea, Ansamblul Folcloric Studențesc „Doina Carpaților” și Trupa „Siamanto”. (E.M.)

Câștigătorii competiției „Gala Voluntarului Ieșean 2019”

  • Alexia Bursuc a fost declarată „Voluntarul anului 2019”, în cadrul Galei Voluntarului Ieșean 2019.

Cu zâmbetul mereu pe buze şi pozitivă, ea reuşeşte să ţină echipa din care face parte mereu unită, susţinându-i mereu pe cei din jur să progreseze şi să îşi îndeplinească obiectivele. De asemenea, ea face faţă și din poziția de coordonator, având multiple proiecte la activ care îi port amprenta pe diferite departamente. Pe lângă rezultatele remarcabile pe care le are în cadrul Asociației Moldavia, ea a devenit un adevărat lider şi în cadrul şcolii unde a empatizat cu problemele elevilor din funcţia de preşedinte al Consiliului Școlar al Elevilor. În cadrul proiectelor şcolare a dovedit calităţi de gestionare şi organizare, de reprezentare a nevoilor studenților, dar şi un înalt nivel de creativitate, reuşind să promoveze educaţia nonformală în cadrul Liceului Teoretic ,,Dimitrie Cantemir’’ Iași.

„Mi s-a parut minunat că am reusit să “sărbătorim” Ziua Internațională a Voluntariatului în acest mod. În seara aceasta mi s-a dovedit din nou că voluntariatul reprezintă iubirea în mișcare. Premiul acesta pentru mine reprezintă un pas înainte în evoluția mea pe care nu aș fi reusit să îl obțin fără colegii mei din Asociația Moldavia. Pot spune că sunt mândră că am reușit să îmi las “amprenta” în comunitate prin acest mod și că am fost remarcată pentru acest lucru”, a consemnat Alexia Bursuc, voluntarul anului.

  • Mădălin Gabriel Florea, președintele Asociației Culturale Moldavia a obținut titlul de „Coordonator de voluntari al anului 2019” la cea de-a doua ediție a Galei Voluntarului Ieșean.

Mădălin Gabriel Florea este o persoană dedicată, asumată și implicată în cadrul evenimentelor și proiectelor. Ascensiunea frumoasă pe care a avut-o în cadrul Asociației Moldavia este o altă dovadă care denotă ambiția și perseverența de care dă dovadă în tot ceea ce întreprinde. Este o persoană cu abilități de comunicare bine dezvoltate, fiind capabil să interacționeze cu orice tip de persoană, datorită proiectelor de schimb de tineri Erasmus+. De asemenea, experiența lui în lumea voluntariatului își spune cuvântul, având foarte bune aptitudini de organizare și coordonare de voluntari.

„Dacă vrei, poți – pe acest principiu ne bazăm la Asociația Moldavia. Fiecare voluntar este încurajat să devină un lider, prin asumare și implicare. Trecând și eu prin acest proces, am ajuns să primesc distincția de la Gala Voluntarului Ieșean 2019, pentru care sunt recunoscător și mulțumesc întregii noastre echipe de voluntari, viitori lideri”, a declarat Mădălin Gabriel Florea, coordonatorul de voluntari al anului.

  • Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români – Filiala Iași a fost declarată la Gala Voluntarului Ieșean „Organizația anului 2019”.

ASCOR este o organizaţie de tineret nonguvernamentală (ONG), cu caracter creştin, apolitică şi non-profit, cu filiale în toate centrele universitare din ţară: Bucureşti, Alba-Iulia, Bacău, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Timişoara, etc. ASCOR – Iaşi s-a înfiinţat la 14 octombrie 1990 din iniţiativa unui grup de studenţi de la Universitatea „Al. I. Cuza” şi Universitatea Agronomică din Iaşi, cu sprijinul şi binecuvântarea Prea Fericitului Daniel, patriarhul României, la aceea vreme mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Misiunea organizației este promovarea credinţei şi a spiritualităţii ortodoxe în rândul tinerilor, cu precădere în mediul universitar.

PROIECTUL DE VOLUNTARIAT AL ANULUI 2019

Titlul de Proiectul anului  2019 la categoria „Activism civic” a fost acordat proiectului „DONARE DE SÂNGE”implementat de LIGA STUDENȚILOR ELECTRONIȘTI DIN IAȘI.

Activism civic: a fost premiat proiectul care promovează implicarea civică în comunitate.

Titlul de Proiectul anului  2019 la categoria „Educație” a fost acordat proiectului „ZILELE BOBOCULUI IEȘEAN”implementat de LIGA STUDENȚILOR ELECTROTEHNIȘTI DIN IAȘI.

Educație: a fost premiat proiectul care promovează metode inovative de educație formală și non-formală, la nivel universitar și preuniversitar.

Titlul de Proiectul anului  2019 la categoria „Cultură” a fost oferit proiectului „InZIDerabilii”implementat de ASOCIAȚIA CULTURALĂ MOLDAVIA.

Cultură: a fost premiat proiectul în care tinerii  au organizat și/sau sunt beneficiari în activități culturale și interculturale.

Titlul de Proiectul anului  2019 la categoria „Social” a fost oferit proiectului „Împreună ridicăm o casă”implementat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români – Filiala Iași.

Social: a fost premiat proiectul care susține implicarea și dezvoltarea tinerilor în societate, pornind de la implicarea acestora în activități de binefacere.

Titlul de Proiectul anului 2019 la categoria „Sport” a fost obținut de proiectul „SPORT N IAȘI” implementat de ASOCIAȚIA CULTURALĂ MOLDAVIA.

Sport: a fost premiat proiectul în care tinerii sunt implicați direct în activități sportive, în evenimente sportive în calitate de voluntari.

Titlul de Proiectul anului 2019 la categoria „Tineret” a fost acordat proiectului „GEOmondIS” implementat de LIGA STUDENȚILOR DE LA GEOGRAFIE ȘI GEOLOGIE IAȘI.

Tineret: a fost premiat proiectul care a avut în prim-plan acțiuni de tineret.

Titlul de Proiectul anului  2019 la categoria „Sănătate” a fost oferit proiectului „RUNNING IAȘI” implementat de CĂTĂLIN COJOCARU.

Sănătate: a fost premiat proiectul care promovează a unui stil de viață sănătos, de prevenire a unor boli sau dependențe, de acțiuni concrete de ajutor/ameliorare pentru persoanele care suferă de diferite boli.

Titlul de Proiectul anului 2019 la categoria „Mediu” a fost obținut de proiectul „MARATON BLESSING HEARTS” implementat de ASOCIAȚIA BLESSING HEARTS.

Mediu: a fost premiat proiectul care promovează educația ecologică, protejarea mediului înconjurător, formarea unei atitudini responsabile faţă de mediu.