USR: România ocupă locul al patrulea în topul celor mai corupte ţări din Uniunea Europeană

România ocupă locul al patrulea în topul celor mai corupte ţări din Uniunea Europeană, un clasament care poate fi schimbat în viitor, susţine USR, într-un mesaj transmis de Ziua internaţională anticorupţie, amintind că acest partid a iniţiat „cea mai de succes” iniţiativă din ultimii 30 de ani – „Fără Penali în funcţii publice”.

„Astăzi este Ziua internaţională anticorupţie. Ţara noastră ocupă locul 4 în topul celor mai corupte ţări din Uniunea Europeană. Un clasament care poate fi schimbat în viitor. USR a făcut primul pas către schimbare în anul 2018, când, alături de societatea civilă, a iniţiat cea mai de succes iniţiativă din ultimii 30 de ani: Fără Penali în funcţii publice. #FaraPenali a strâns 1 milion de semnături de la românii din toate colţurile lumii. În prezent, iniţiativa este blocată la Comisia juridică de la Camera Deputaţilor, majoritatea parlamentară PSD refuză să o voteze pentru a-şi urma cursul legislativ cu dezbateri şi vot în plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului”, a scris USR, pe Facebook.

Potrivit USR, corupţia stă la baza problemelor pe care România le are în cele mai importante domenii: sănătate, educaţie şi dezvoltarea infrastructurii. „Pentru USR, organizarea referendumului ‘Fără Penali în funcţii publice’ şi modificarea Constituţiei vor fi prioritatea 0 până la îndeplinirea obiectivului”, se evidenţiază în mesaj. AGERPRES