Vremea se încălzește

Vremea se încălzește începând de luni, 9 decembrie, fiind anunțate temperaturi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade. Meteorologii spun că sunt șanse mici să ningă de Crăciun dacă tendința de încălzire se menține în următoarele săptămâni.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo valabilă în intervalul 9 decembrie – 6 ianuarie 2020.

În săptămâna 9 – 16 decembrie, meteorologii spun vom avea parte de o vreme mai caldă decât cea specifică pentru începutul lunii decembrie. La nivelul întregii țări sunt anunțate temperaturi medii cuprinse între 3 și 3,5 grade Celsius. Potrivit ANM, sunt așteptate ploi puternice în nord-vestul țării, însă în regiunile extracarpatice și în restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Prognoza meteo în perioada 16 – 23 decembrie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane. Din estimările meteorologilor, temperaturile vor avea în medie valori de 4,5 – 5 grade Celsius, în toată țara. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei.

Cum va fi vremea de Crăciun
În săptămâna 23 – 30 decembrie, temperaturile se vor situa peste cele specifice acestui interval.

Meteorologii estimează că se vor înregistra temperaturi medii de 2 grade Celsius la nivelul întregii țări. Cât despre cantitățile de precipitații, acestea vor avea un nivel apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile, arată prognoza ANM.

Vremea de Revelion
În săptămâna 30 decembrie – 6 ianuarie 2020, vom avea parte de temperaturi medii de 1,5 – 2 grade la nivelul întregii țări, arată estimările meteorologilor.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi ușor excedentare, în vestul țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.