Numărul persoanelor decedate în incidentul armat de la un spital din oraşul Ostrava, a urcat la şase

Numărul persoanelor decedate în incidentul armat înregistrat marţi dimineaţă la un spital din oraşul Ostrava, în nord-estul Cehiei, a urcat la şase, a anunţat ministrul ceh al sănătăţii Adam Vojtech, citat de postul de radio public ceh, transmite Reuters.

Postul de radio german Deutsche Welle a relatat că poliţia a evacuat spitalul şi este în căutarea unui bărbat cu părul scurt, cu o înălţime de aproximativ 1,8 metri şi îmbrăcat cu o jachetă roşie.

„Sunt desfăşurate o unitate de intervenţie a poliţiei regionale şi o echipă de reacţie rapidă. Din păcate, atacul s-a soldat cu mai multe decese”, a declarat ministrul de interne Jan Hamacek pentru postul public de televiziune ceh.

”Intervenţia este în desfăşurare, nu voi comenta cu privire la alte detalii. Poliţia face tot posibilul pentru a rezolva situaţia”, a adăugat Hamacek.

Potrivit cotidianului britanic The Independent, poliţia a făcut apel la localnici în legătură cu presupusul autor al atacului, care a avut loc în jurul orei locale 07:20 (06:20 GMT).

”Cerem publicului ajutor pentru găsirea suspectului. De asemenea, facem apel la prudenţă maximă”, a declarat poliţia cehă.

Cotidianul MF Dnes a informat că martorii au auzit focuri de armă dinspre camera de gardă a spitalului universitar din Ostrava, ce are 1.200 de paturi.

Ostrava, oraş industrial din nord-estul Cehiei, situat în apropierea frontierei cu Polonia, are o populaţie de aproximativ 290.000 de locuitori. AGERPRES