Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia pe anul 2019 va avea o valoare brută de 40.000 de lei

Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia pe anul 2019, care va fi decernat pe 15 ianuarie, la Botoşani, cu prilejul Zilelor Eminescu, va avea o valoare brută de 40.000 de lei, potrivit unei hotărâri adoptate de Consiliul Local al municipiului Botoşani.

Potrivit actului normativ, bugetul alocat de municipiul Botoşani pentru organizarea evenimentului de la Botoşani este de 65.000 de lei, dintre care 40.000 de lei îi vor fi acordaţi laureatului ediţiei a 29-a a celui mai prestigios premiu de poezie din România.

Alături de Primăria Botoşani şi Consiliul Local al municipiului Botoşani, partener al Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia este Fundaţia Culturală „Hyperion- Caiete Botoşănene”, care are, la rândul său, obligaţia de a finanţa evenimentul cu minim 10% din suma alocată de municipalitate.

Potrivit Regulamentului de acordare a premiului, câştigătorul devine şi cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

Gala de decernare a Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia va avea loc pe 15 ianuarie 2020, de la ora 17,00, în sala de spectacole a Casei Tineretului. Ea va fi precedată de o şedinţă festivă a Consiliului Local, de depuneri de coroane la bustul lui Eminescu din faţa Teatrului Mihai Eminescu din municipiul Botoşani, dar şi de un Te Deum oficiat la Biserica Uspenia, în care a fost botezat marele poet. AGERPRES