Șeful statului a enunțat cinci inițiative menite să dea un nou imbold dezvoltării economice a R. Moldova

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Președintele țării, Igor Dodon, a participat astăzi la Forumul Economic „Dialog pro-business”, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, la inițiativa conducerii de vârf a țării și mediului de afaceri, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șeful statului a salutat oamenii de afaceri din țară care au venit la eveniment, subliniind importanța unui dialog direct dintre guvernare și mediul de afaceri, care este demult așteptat.

În cadrul discursului, Igor Dodon a înaintat cinci inițiative menite să dea un nou imbold dezvoltării economice a Republicii Moldova:

1. Micșorarea presiunii structurilor Ministerului de Interne asupra mediului de afaceri, adică excluderea din cadrul MAI a atribuției de efectuare a controalelor economice.

2. Aprobarea legii cu privire la comerțul intern, cu scopul susținerii producătorului autohton.

3. Proiecte majore de infrastructură, inclusiv investiții în drumurile naționale și calea ferată, precum și deschiderea aeroporturilor noi.

4. Deschiderea platformelor industriale în fiecare raion, pentru a crea noi locuri de muncă nu doar în Chișinău, dar și în raioane.

5. Micșorarea poverii puse pe umerii cetățenilor după aprobarea așa-numitei „legi a miliardului”.

Șeful statului a subliniat că la începutul anului viitor, va înainta o inițiativă legislativă în acest sens.