ANGAJAȚII ENDAVA IAȘI DEVIN AJUTOARELE LUI MOȘ CRĂCIUN PENTRU 113 COPII DIN COMUNITĂȚILE RURALE VASLUIENE


Prin intermediul campaniei de Crăciun Tech Wonderland, angajații Endava, una dintre cele mai importante companii de IT din Iași, sprijină 113 copii din trei comunități rurale din județul Vaslui. Echipa Endava Iași va organiza o petrecere pentru cei mici, unde aceștia vor primi din partea angajaților cadourile dorite de Crăciun, iar campania se încheie cu dotarea bibliotecii unei școli din comunitățile vasluiene.

Endava își propune să aibă un impact pozitiv și relevant asupra comunității, prin metode simple, dar eficiente. Astfel, prin inițiativa de anul acesta, aflată sub umbrela Tech Wonderland, ne propunem să fim ajutoarele lui Moș Crăciun pentru 113 copii, din trei comunități rurale vasluiene. Această inițiativă este parte a unei campanii mai mari, pe care am început-o în primăvară – Be a change Maker – prin care ne dorim să creăm un viitor mai bun pentru copiii din comunitățile în care Endva activează. Principalele noastre obiective sunt dezvoltarea profesională a colegilor noștri și creșterea sustenabilă. Vrem să contribuim în comunitate și să investim în educație”, a declarat Iulian Antonovici, Delivery Unit Manager, Endava Iași.

Astfel, în colaborare cu World Vision Romania, angajații Endava vor oferi un Crăciun fericit celor 113 copii din Valea Mare, Cioatele și Pădureni, comunități rurale defavorizate din județul Vaslui. Copiii i-au scris lui Moș Crăciun ce își doresc de sărbători, iar angajații Endava le vor îndeplini dorințele oferindu-le cadourile mult visate în cadrul unei petreceri de Crăciun, organizată la sediul Endava din Iași. Mai mult decat atât, angajații au organizat un târg de Crăciun, la care au vândut produse create de ei și prăjituri de casă, iar banii strânși au fost direcționați către petrecerea de Crăciun și dotarea bibliotecii din Pădureni.

În aceeași campanie, Endava Iași a organizat un eveniment de două zile, Pass It On Marathon, în cadrul căruia specialiștii Endava au susținut 16 prezentări deschise întregii comunități IT din Iași.  Pentru fiecare participant, Endava donează 5 euro, banii fiind direcționați către echiparea bibliotecii din Pădureni.

Pass It On este un concept înscris în cultura noastră organizațională, prin care împărtășim ceea ce știm cu colegii noștri. Prin această ediție, un adevărat maraton de prezentări care a ținut 2 zile, am vrut să împărtășim cunoștințele, abilitățile și pasiunile noastre cu comunitatea ieșeană. Este modul Endava de a contribui la dezvoltarea  abilităților membrilor comunității în zona tehnică, de public speaking sau cum să livrezi un proiect comercial. E un câștig de ambele părți: noi ne conectăm și învățăm lucruri noi, iar copiii primesc o bibliotecă plină de povești care să-i inspire să investească în educația lor și să creeze un viitor mai bun”, a menționat Ioana Pintilie, organizator Pass It On Marathon.  

„Cred că în asta stă magia campaniei noastre de iarnă, Tech Wonderland: conectează oamenii pentru a aduce poveștile și accesul la educație mai aproape de copii și ne ajută pe toți să creștem, ca o comunitate. Suntem convinși de acest lucru, mai ales după ce la apelul nostru de a crea un Crăciun de poveste pentru cei 113 copii au raspuns și o parte dintre colaboratorii noștri locali: Travis Tourism, Club Kids Mania,Teo’s Cafe, Fructe in Panere, Cofetaria Tuffli, Cofetaria Blanca, Hotel Moldova, Congress Hall Palas. Le mulțumim atât lor, cât și colegilor noștri și oamenilor minunați de la World Vision, care ajută permanent copiii prin programul Pâine și Mâine”, a menționat Alina Morosac, organizator Tech Wonderland.