Două trenuri au deraiat la Ploiești

Persoanele rănite, miercuri, în urma ciocnirii a două trenuri în gara Ploieşti triaj sunt evaluate medical la faţa locului, iar 18 persoane care nu au fost rănite au fost direcţionate către sala de aşteptare, informează ISU Prahova.

„Ambulanţele se deplasează pedestru către locul evenimentului. Toate cele şase victime sunt evaluate medical şi 18 care nu au nevoie de asistenţă medicală au fost direcţionate către sala de aşteptare. S-a realizat un punct de triaj pentru victime. Datele referitoare la victime se pot modifica”, precizează ISU Prahova.

Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanţe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN), dar şi echipaje SMURD şi autospeciale de stingere, au fost trimise în staţia CFR Ploieşti triaj. Imediat după incident au fost anunţate cinci victime, trei călători şi doi mecanici. Nicio persoană nu este grav rănită.

Conform IPJ Prahova, un tren marfar se pare că a depăşit semnalul de oprire şi a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploieşti Sud – Bucureşti. ISU Prahova anunţă că trenul de marfă transporta zahăr.

Circulaţia feroviară este închisă în ambele sensuri Bucureşti-Ploieşti Sud. AGERPRES