Foştii lideri ai Pro România Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin, cooptaţi în structurile de conducere ale PNL

Foştii lideri ai Pro România Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin vor fi cooptaţi în structurile de conducere ale Partidului Naţional Liberal, conform unui protocol care prevede şi atragerea altor parlamentari din acelaşi partid care au susţinut guvernul liberal, a anunţat, luni, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban.

„Am aprobat un protocol de înglobare, de integrare în PNL a tuturor celor care au fost alături de noi la învestirea Guvernului, la moţiunea de cenzură şi care au decis să se alăture PNL. Vor fi cooptaţi în structurile de conducere la nivel naţional, judeţean şi local. La nivel naţional vor fi cooptaţi în structura de conducere domnul rector Sorin Cîmpeanu şi domnul fost ministru al Agriculturii Daniel Constantin’, a precizat Orban după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Potrivit şefului Executivului, aceşti parlamentari de la Pro România au ales să se alăture PNL şi nu să rămână „rătăciţi pe la uşile PSD, cum sunt alţii”.

„Lucrurile sunt logice. Pro România a fost alături de noi la dărâmarea Guvernului PSD, apoi a fost alături de PSD şi a refuzat învestirea. Tot acest grup de colegi, colegi începând de astăzi, nu au vrut să se întoarcă alături de PSD. Noi am purtat discuţii, au luat această decizie de a veni în PNL şi de a nu rămâne rătăciţi pe la uşile PSD, cum sunt alţii”, a încheiat Orban.

Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin, fondatori şi prim-vicepreşedinţi ai Pro România, au demisionat din partid alături de mai mulţi membri în decembrie. AGERPRES