După încă un an de activitate, cu zeci de proiecții de gală în prezența echipei, sute de creații cinematografice în premieră și producții cu povești din toate colțurile lumii, Cinematograful „Ateneu” intră în noul an cu trei premiere. „It Must Be Heaven”/ „Paradisul, probabil”, comedia în regia lui Elia Suleiman, câştigătoare a unei menţiuni speciale în competiţia Festivalului de la Cannes din acest an, prezintă călătoria cineastului prin Nazaret, Paris și New York, prilej cu care descoperă paralele neaşteptate cu Palestina, orașul natal. Filmul „Cats” se află pe lista lungă de zece producții avute în vedere pentru o nominalizare la Oscar 2020, categoria Efecte vizuale. Cu premiera mondială în 1981, „Cats” este unul din cele mai de succes spectacole muzicale din istorie, depășind orice record de longevitate pe scena internațională. Regizorul Tom Hooper transformă muzicalul lui Andrew Lloyd Webber într-un eveniment cinematografic unic, unde vom vedea un decor spectaculos, tehnologie de ultimă oră și stiluri de dans care variază de la baletul clasic la cel contemporan, de la hip-hop la jazz, de la street dance la step. Tot la categoria premierelor de film, de la începutul anului 2020, intră și animația „Prințesa, “condurii roșii” și cei 7 pitici”, unde vom cunoaște șapte prinți aflați în cautarea unei perechi de conduri roșii fermecați, ce îi vor ajuta să se transforme înapoi în pitici. Filmele vor rula după următorul program:
- 8 ianuarie
Ora 18.00 – „Paradisul, probabil” – It Must Be Heaven (regia Elia Suleiman) – AP 12 – PREMIERĂ
Ora 20.00 – „Cats” – (regia Tom Hooper) – AG – PREMIERĂ
- 10 ianuarie
Ora 18.00 – „Cats” – (regia Tom Hooper) – AG
Ora 20.00 – „Paradisul, probabil” – It Must Be Heaven (regia Elia Suleiman) – AP 12
- 12 ianuarie 2020
Ora 14.00 – „Prințesa, “condurii roșii” și cei 7 pitici” – (regia Sung-ho Hong, Moo-Hyun Jang, Young Sik Uhm) – PREMIERĂ – 3 D – AG
„Paradisul, probabil” – It Must Be Heaven – AP 12
ES emigrează din Palestina în căutarea unui nou „acasă”, însă, își dă seama curând că țara sa de origine îl urmează ca o umbră. Promisiunea unei vieți noi se transformă rapid într-o comedie absurdă. Oricât de departe ar călători, de la Paris la New York, apare ceva care-i amintește de patria lăsată în urmă. Un film în cheie comincă, semnat de regizorul multi-premiat Elia Suleiman, care explorează noțiuni precum identitatea, naționalitatea și apartenența și în care cineastul-actor pune o întrebare fundamentală: unde te poți simți „acasă”?.
„Cats” – AG
Tom Hooper (The King’s Speech, Les Misérables, The Danish Girl), regizor câștigător de Oscar, transformă muzicalul lui Andrew Lloyd Webber, care a bătut orice record de longevitate pe scena internațională, într-un eveniment cinematografic fără precedent. „Cats” îi are în distribuție pe James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson și marchează debutul în film pentru Francesca Hayward, prim-balerină la Baletul Regal britanic. Filmul aduce o nouă viziune asupra musicalului-cult, ca pentru o nouă generație, cu un decor spectaculos, tehnologie de ultimă oră și stiluri de dans care variază de la baletul clasic la cel contemporan, de la hip-hop la jazz, de la street dance la step. În film îi vom vedea și pe Robbie Fairchild (musicalul de pe Broadway An American in Paris), Laurie Davidson (Will), senzația dansului hip-hop Les Twins (Larry și Laurent Bourgeois), multapreciatul dansator Mette Towley, care a putut fi văzut în videoclipurile unor artiști precum Rihanna, sau în N.E.R.D., al lui Pharrell Williams, prim-balerinul Steven McRae de la Baletul Regal, precum și pe Bluey Robinson, un cântăreț în plină ascensiune. Unul din cele mai longevive spectacole muzicale din istoria Broadway-ului, „Cats” a avut premiera mondială în 1981, la teatrul New London, unde a fost jucat timp de 21 de ani, și a fost recompensat cu cele mai importante premii ale industriei, precum premiul Olivier sau șapte premii Tony, inclusiv pentru Cel mai bun musical. De la data premierei, „Cats” a fost jucat pe scene de pe tot globul, și a fost văzut de 81 de milioane de spectatori din peste cincizeci de țări, în 19 limbi. Este unul din cele mai de succes spectacole muzicale din istorie.
„Prințesa, “condurii roșii” și cei 7 pitici” – 3D – AG
Șapte prinți au fost transformați printr-o vrajă în șapte pitici. Acum, ei sunt în căutarea unei perechi de conduri roșii fermecați care au puterea de a-i face înapoi cum erau. Dar aceștia aparțin unei fete care nu-și cedează condurii cu una, cu două, căci are și ea nevoie de ajutor din partea celor șapte prinți. Prețul unui bilet normal este de 12 lei, iar preţul unui bilet 3D de 15 lei. (E.M.)