Echipele de salvare iraniene au găsit cutia neagră a avionului prăbuşit miercuri dimineaţă în apropierea aeroportului din Teheran,

Echipele de salvare iraniene au găsit cutia neagră a avionului Boeing 737, al companiei Ukraine International Airlines, prăbuşit miercuri dimineaţă în apropierea aeroportului din Teheran, a anunţat postul public de radio iranian, citat de Reuters.

Un avion Boeing 737-NG al companiei Ukraine International Airlines s-a prăbuşit miercuri la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Aparatul de zbor a căzut în apropierea aeroportului şi a fost cuprins de flăcări.


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului Boeing 737-800 prăbuşit în Iran au decedat.

Consiliul de Securitate Naţională al Ucrainei a anunţat că 11 cetăţeni ucraineni, dintre care nouă membri ai echipajului, au murit în acest accident.

Foto: (c) ABEDIN TAHERKENAREH/EPA

Acesta este primul accident fatal din istoria companiei Ukraine International Airlines (UIA). Compania a precizat că aeronava trecuse testul tehnic planificat şi desfăşurat pe data de 6 ianuarie.


Foto: (c) ABEDIN TAHERKENAREH/EPA


Aceasta a anunţat miercuri suspendarea tuturor zborurilor sale către Teheran pe termen nedefinit şi a anunţat că va face tot posibilul pentru elucidarea circumstanţelor accidentului.

De asemenea, UIA a promis că va avea loc o anchetă cuprinzătoare, la care vor lua parte compania producătoare, autorităţile ucrainene şi cele iraniene.

Fondată în 1992 după destrămarea Uniunii Sovietice, UIA operează zboruri interne şi internaţionale şi are o flotă de 42 de aeronave formată din diverse modele Boeing, printre care 737-800 şi 737-900. De asemenea, UIA are în portofoliu şi compania Embraer.

UIA este în proces de modernizare a flotei sale, comandând trei avioane Boeing 737 MAX care încă nu au fost livrate de producătorul american din cauza temerilor privind siguranţa acestui model. AGERPRES