La Cahul, anul 2020 este dedicat copiilor, potrivit primarului Nicolae Dandiş

Chişinău, 8 ian. /MOLDPRES/.  În anul 2020, administrația publică din Cahul va acorda o atenție prioritară edificării infrastructurii adecvate în grădinițele de copii din localitate, potrivit primarului municipiului Cahul, Nicolae Dandiş, transmite MOLDPRES.  

„Se lucrează la proiectele tehnice ce țin de grădinițe. Este vorba despre instituțiile preșcolare, unde se preconizează reparații capitale cu renovarea acoperișului, lucrări de eficiență energetică, termoizolare, schimbarea ușilor, geamurilor. Bugetul anului 2020 prevede mijloace considerabile destinate instituțiilor preșcolare pentru reparaţii şi amenajare. Acest an, într-adevăr, este unul dedicat copiilor”, a declarat Nicolae Dandiș, într-un interviu acordat portalului regional ziuadeazi.md.

Potrivit edilului cahulean, şi în anul 2020 vor avea continuitate mai multe proiecte culturale şi artistice, în special dedicate tinerilor. „Vom organiza în continuare festivalurile iniţiate la Cahul şi care deja au un nume în ţară şi peste hotare, vom lansa editarea revistei „Cahul literar şi artistic”. Este foarte important să investeşti în cultură pentru că acestea sunt nişte investiţii foarte importante ce aduc după sine şi pe cele economice. Avem toate premisele să devenim o capitală culturală a ţării şi trebuie să le valorificăm”, a subliniat primarul de Cahul.

În altă ordine de idei, Nicolae Dandiş a relevant că în anul în curs pentru autorităţile cahulene sunt prioritare şi programele de reabilitare a drumurilor locale, de dezvoltare a infrastructurii necesare cetăţeanului de rând.

Dandiș a menționat, de asemenea, suportul, inclusiv financiar, care va veni în anul 2020 direct din partea partenerilor de dezvoltare. În acest sens, edilul a spus că pe parcursul anului în municipiul Cahul vor fi lansate mai multe proiecte cu sprijinul Uniunii Europene. Printre acestea primarul a numit programe privind modernizarea serviciului de aprovizionare cu apă și canalizare, dezvoltarea unui centru de excelență IT, de amenajare a teritoriului, salubrizare, iluminare stradală etc.

În prezent, printre altele, UE susţine şi proiectul „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliului municipal Cahul”.