Uniunea Salvaţi România subliniază nevoia unei detensionări de urgenţă a situaţiei din Orientul Mijlociu

Uniunea Salvaţi România subliniază nevoia unei detensionări de urgenţă a situaţiei din Orientul Mijlociu.

Într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES, USR consideră că „România trebuie să îşi menţină, ca şi până acum, sprijinul ferm pentru aliaţii nord-atlantici, în conformitate totală cu parcursul european şi euroatlantic pe care ne aflăm şi care este şi va rămâne ireversibil, precum şi cu Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii”.

„Condamnăm totodată acţiunile agresive ale statului iranian care afectează de prea mult timp stabilitatea şi procesele de pace din Orientul Mijlociu. Susţinem fără echivoc analizarea rapidă a situaţiei curente şi identificarea unei poziţii comune la nivelul Alianţei Nord-Atlantice care să conducă la soluţionarea crizei care evoluează îngrijorător în Irak şi care implică în primul rând statul iranian. Indiferent de modul în care au fost gestionate acţiunile aliaţilor noştri în Irak în trecut, situaţia curentă cere o soluţie asumată şi agreată la nivelul Alianţei Nord-Atlantice şi care să conducă la pace, securitate şi stabilitate în regiune. România trebuie să fie indubitabil alături de aliaţii noştri, ferm ancorată în acţiunile coordonate cu aliaţii noştri şi implicată activ în procesul decizional al NATO”, se precizează în comunicatul citat.

În context, USR consideră că este nevoie de „un mesaj cât se poate de clar în aceste direcţii şi din partea autorităţilor române”.

„Avem nevoie ca România să fie implicată activ în discuţiile şi negocierile purtate la nivelul Alianţei Nord-Atlantice şi în implementarea soluţiilor identificate şi asumate la nivelul NATO şi împreună cu aliaţii occidentali”, se mai arată în comunicatul citat. AGERPRES