Ambasadorul Japoniei în R. Moldova a fost decorat cu „Ordinul de Onoare”

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut luni, 20 ianuarie, o întrevedere de rămas-bun cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Igor Dodon a salutat amplificarea relațiilor moldo-nipone în ultimii ani în toate domeniile de interes comun și a mulțumit diplomatului pentru atitudinea și responsabilitatea de care a dat dovadă pe parcursul îndeplinirii misiunii sale.

De asemenea, şeful statului a remarcat că datorită activității sale, Japonia a devenit al treilea cel mai mare partener de asistență, după UE și SUA. Igor Dodon a subliniat că datorită contribuției lui Masanobu Yoshii au fost implementate peste 20 de proiecte importante în domenii precum: agricultura, educație, sănătate, mediul de afaceri ș.a. „A fost acordată asistență în dotarea Bibliotecii Naționale, modernizarea infrastructurii stațiilor de pompieri, modernizarea spitalelor din localitățile rurale, crearea locurilor de muncă etc.”, a concretizat preşedintele ţării.

Igor Dodon a pledat pentru consolidarea cooperării reciproc avantajoase, exprimând interes pentru atragerea investițiilor nipone în economia Moldovei.

Şeful statului i-a urat succes diplomatului în activitatea sa de mai departe, exprimându-şi încrederea că odată cu numirea noului ambasador dinamica pozitivă a relațiilor de colaborare va continua.

Pe final, în semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare moldo-nipone și pentru sprijinul acordat acţiunilor social-economice în Republica Moldova, Igor Dodon i-a conferit lui Masanobu Yoshii „Ordinul de Onoare”.