Japonia examinează noi posibilități de susținere a agricultorilor din R. Moldova

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Speakerul Zinaida Greceanîi a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Japoniei Masanobu Yoshii care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Zinaida Greceanîi a adresat diplomatului și țării sale recunoștință pentru tot sprijinul pe care partenerii niponi acordă constant Republicii Moldova și care contribuie la dezvoltarea social-economică a țării. 

De asemenea, președintele Parlamentului a relevat despre colaborarea excelentă în domeniile culturii, științei și educației, exprimând recunoștință pentru numeroasele proiecte de modernizare a grădinițelor, școlilor și spitalelor.   

Zinaida Greceanîi a subliniat rolul important al lui Masanobu Yoshii în dezvoltarea bunelor relații dintre Japonia și Moldova, exprimându-și încrederea în extinderea continuă a parteneriatului multilateral dintre țările noastre. 

La rândul său, Masanobu Yoshii a menționat că Japonia mereu este în căutarea de noi oportunități pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare și prietenie cu Moldova. Astfel, sunt examinate posibilitățile de aplicare a unui nou program de susținere a agricultorilor – ”Post-2KR”, de extindere continuă a investițiilor companiilor nipone în Moldova, de realizare a noi proiecte în sfera socială. 

Ambasadorul a fost asigurat că autoritățile țării noastre vor depune eforturile necesare pentru menținerea stabilității politice și economice durabile, oferind un cadru favorabil pentru cooperarea moldo-japoneză.