Sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, in Bucuresti, miercuri, 4 noiembrie 2009. Guvernul propus de premierul desemnat Lucian Croitoru, format din 14 ministri, doar doi dintre ei cu aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate, incearca, miercuri, sa obtina votul de investitura din partea Parlamentului, insa un rezultat favorabil acestuia este putin probabil. BOGDAN MARAN / MEDIAFAX FOTO

Marcel Ciolacu: Senatorii social-democraţi vor fi cei care vor decide candidatul partidului la preşedinţia Senatului

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că senatorii social-democraţi vor fi cei care vor decide candidatul partidului la preşedinţia Senatului, precizând că nu mai există la nivelul formaţiunii „un for sau cineva care decide totul”.

„Noi am luat o hotărâre în Biroul Permanent Naţional. Deja am anticipat acest lucru, cum e şi normal. Grupul PSD de la Senat va hotărî prin vot cine va fi candidat. Cu adevărat, o să fie o propunere din partea PSD. Nu vom merge cu propunerea tot cu domnul Meleşcanu, deoarece nu este membru al PSD. Dânsul este afiliat. (…) Chiar încercăm să schimbăm lucrurile, chiar încercăm să schimbăm logica. Nu mai există un for sau cineva care decide totul. Dacă intrăm peste senatori, (…) cred că e o mare greşeală a partidului. Decizia trebuie să o ia senatorii”, a afirmat Ciolacu, la Realitatea Plus.

Liderul PSD a precizat că decizia Curţii Constituţionale referitoare la preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, nu se discută, dar că e dreptul acestuia să vadă motivarea, înainte de a renunţa la funcţie.

„Am luat act de decizia Curţii Constituţionale. Nu se discută. Nicio decizie a Curţii nu trebuie s-o discute nimeni niciodată şi, după ce apare motivarea în Monitorul Oficial, ea se va pune în aplicare. (…) Constituţional, există o decizie. Urmează să vină motivarea. E dreptul domnului Meleşcanu să vadă motivarea, de ce anume a fost neconstituţională numirea dânsului sau ce conflict juridic o fi existat acolo şi are acest drept conferit de lege”, a precizat Ciolacu. AGERPRES