MOȚIUNE DE CENZURĂ PE MIJLOCUL DRUMULUI

Problema pensiilor speciale din Justiție a inflamat piața publică a țării, o data cu ieșirea în stradă a magistraților puternic afectați de această brutală măsură, în sensul că nu se admite nici un fel de comentariu, care să motiveze acea tăcere indusă asupra acestui subiect.
Marile salarii din Justiție, la momentul gândirii lor, au avut ca motivație eliminarea tentației de a pactiza cu infractorul. ”Lasă le vom da noi bani suficienți pentru ca magistratul să nu cadă pradă ispitei banului, în interpretarea rolului ”banul este ochiul dracului”, încercând astfel să fie protejată ideea de dreptate, de adevăr, de pedepsire a tuturor celor care încalcă legea, indiferent de cine este acesta (nume, prenume, ocupație, statut social, stare politică). Dar nu salariile semnificative este problema. Problema o reprezintă pensiile speciale, această aparentă întoarcere a banilor către cel care a cotizat o viață de salariat. Ei bine, magistratul pensionar nu a stat deoparte, atunci când s-a împărțit dreptatea celui care s-a gândit că el, cel care o viață a făcut această cântărire, să rămână deoparte, acum când mai are un pas de făcut în această viață. A ”inventat” o soluție greu de refuzat, un fel de întrecere pe considerentul cine poate să ia cei mai mulți bani, dintr-o singură suflare, ajungând astfel la pensii amețitoare, ale căror bani ai nevoie de 30 de zile pentru a termina de numărat, bancnotă cu bancnotă. Au fost și cazuri în care pensionarul magistrat și-a rugat și vecinii de cartier să-l ajute la această numărătoare lunară.
Mai mult, pentru a ne păstra în spațiul realității imediate, intrând pe un forum, ce credeți că descoperi, la comentarii făcute? 21 15:58:52
Stefan Petre
Nu au protestat la niciuna dintre modificările cu dedicaţie din justiţie. Nu au protestat când au fost etichetată incapabili să judece cazurile de corupţie. Procesele de corupţie durează si 10 ani. Acesta este nivelul lor de moralitate. In cazul lor pensia se calculează in raport de ultimul salariu, care este amplificat consistent prin numărul de dosare judecate in ultima lună (majoritatea cu amânare sau reprogramare de termen). Pe lângă ei beneficiază și grefierii, care sunt retribuiţi și ei cu fel de fel de sporuri. Atunci când se indexează pensiile, pentru o pensie de 1200 lei se adaugă încă 50 lei, dar la o pensie de 12.000 lei se adaugă 500lei. Aceasta este amploarea nedreptății, care se amplifica neîncetat.
Iulia Mihai
Protestanți, domnilor, doamnelor, nu veţi mai putea curând obține această pomană . Cine-mparte , parte-și face. Dumneavoastră sunteți mai presus de oameni . Vă folosiţi de Lege să obțineți o fărădelegea. Vedem cine-o mai fi . Viața este incredibil de corectă .
Amalia
Oare din ce bani se plătesc aceste pensii speciale? Din banii noştri a tuturor – plătim tva la orice cumpărăm, chiar și la o mică pâine pentru ce?! Ca să le plătim lefuri exorbitante, după care oricum au pensii foarte mari și dumnealor mai vor de la noi și pensii exagerate ?! Mare RUȘINE! Nu mai exista, în țara asta, nici măcar o măsură a bunului simț ! Oamenii aceștia împart dreptatea în țara noastră! Oare cum arată „dreptatea” lor? Sunt pensionară (cu studii superioare) și sunt foarte intrigata! Cum a fost posibil să accepte așa ceva dacă ei împart dreptatea ? Cum de s-au putut inventa asemenea pensii de către un partid care pretinde că apară dreptul la viață a celor mulți?
Amalia
Propun ca toți pensionarii ” normali” să ieșim să demonstrăm împotriva tuturor acestor pensii speciale, de serviciu – chiar și a militarilor, că nu am avut război, adică nu și-au sacrificat viaţa – fiindcă aceste cheltuieli nejustificate afectează pensiile noastre, fie că sunt din bugetul național sau din cel al asigurărilor sociale !
De unde pana unde poți sa te proțăpesti în instituție și sa nu lucrezi
Sa blochezi instituția. Cui nu-i convine sa plece ca sunt destui care să-i ia locul. Orice om ce muncește are opțiunea legală să-și ceară transferul la un loc mai bun sau să-și prezinte demisia, să se retragă, așa este pentru toți oamenii care nu sunt mai presus de lege. Dacă nu te duci la lucru la patron în secunda doi ești dat afară, iar dacă încerci sa blochezi firma te și leagă poliția.
Atenţie la ce scriem,poate deranjați cu urmări
Doamnă Amalia,v-ați cercetat bine activitatea? Poate nu ştiţi că securiștii sunt militari și au pensie de serviciu și, în plus, au pile la justiție, aceea care poate face din femeie bărbat și din bărbat femeie (sic!) Atunci mai cereți desființarea pensiilor militare și ale judecătorilor? Domnul Dragnea a vrut doar să scoată securitatea din justiție si a luat 3,6 ani. Dumneavoastră, dacă le luați pensiile, vă căptuşiţi cu 20 de ani, ca dușman al poporului, prin corupție.
Aceasta este vocea poporului, vocea care se aude dar care nu este luată în seamă, doar și numai pentru că orice reacție devine păguboasă pentru cei care astăzi încearcă să gestioneze puterea. Urmează o moțiune de cenzură cu peronul pe mijlocul drumului.
ADI CRISTI