Anti-government protesters set up a barrier to block the road outside of a newly built residential building in Hong Kong that authorities planned to use as a quarantine facility, as public fears about the coronavirus outbreak intensify, in Hong Kong, China January 26, 2020. REUTERS/Tyrone Siu

Manifestanţii din Hong Kong au lansat cocktailuri Molotov asupra unei clădiri unde autorităţile doreau să amenajeze un centru de carantină

Manifestanţii din Hong Kong au lansat duminică seară cocktailuri Molotov asupra unei clădiri neocupate unde autorităţile doreau să amenajeze un centru de carantină pentru persoanele suspectate de infectare cu noul coronavirus 2019-nCoV, transmite AFP.

Un fotoreporter al acestei agenţii de presă a văzut un incendiu puternic la intrarea în respectiva clădire, înainte ca pompierii să intervină. ”Aceste acte distructive reprezintă o gravă ameninţare pentru securitatea persoanelor la faţa locului”, a reacţionat poliţia locală.

Autorităţile din Hong Kong au stabilit că epidemia cu noul coronavirus declarată în centrul Chinei este o problemă de urgenţă publică şi au anunţat sâmbătă o serie de măsuri, după ce şase cazuri de infectare au fost descoperit în acest teritoriu autonom.

Printre aceste măsuri se numără şi transformarea unei clădiri construită recent şi încă neocupată într-un centru provizoriu de carantină. Însă zeci de manifestanţi s-au adunat duminică în apropierea acelei clădiri, protestând împotriva deciziei de a o transforma în centru de carantină. Protestatarii au blocat străzile şi au lansat cocktailuri Molotov asupra edificiului.

Manifestaţia a fost în final dispersată de poliţie, însă autorităţile au anunţat suspendarea aplicării deciziei prin care acel imobil ar fi devenit centru de carantină. Primul astfel de centru în Hong Kong a fost deja instalat într-un parc în afara oraşului, alte două parcuri fiind avute în vedere pentru amenajarea de centre similare.

Pe de altă parte, oficialii din Hong Kong au declarat că nu reuşesc să găsească hoteluri care să accepte găzduirea personalului medical care lucrează în centrele de tratament izolate unde sunt îngrijiţi bolnavii.

În anul 2003 peste 300 de persoane au murit în Hong Kong din cauza virusului SARS, o amintire traumatizantă pentru acest teritoriu care este printre cele mai dens populate din lume.AGERPRES