CORONAVIRUS: PESTE 2.700 DE CAZURI CONFIRMATE ÎN CHINA; CAZURI ÎN SUA ȘI CANADA

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală, provocată de noul coronavirus din China, a atins 2.744 de cazuri confirmate în toată ţara după descoperirea a 769 de noi cazuri, a anunţat Guvernul central, relatează AFP.

Cu toate acestea, nu a fost confirmat niciun deces nou în afara provinciei Hubei, epicentrul epidemiei. În provincia chineză au fost înregistrate 24 de noi cazuri, fiind înregistrate 80 de decese în întreaga ţară.

Autorităţile de la Beijing au a decis luni să prelungească vacanţa de Anul Nou chinezesc cu 3 zile până la 2 februarie, ca parte a măsurilor de combatere a epidemiei de pneumonie virală, potrivit Agerpres.

„Această măsură este luată pentru a reduce reuniunile şi a bloca răspândirea epidemiei”, a declarat guvernul chinez într-un comunicat. Chinezii urmau iniţial să revină la lucru vineri 31 ianuarie, după şapte zile de sărbătoare în cursul cărora au loc sute de milioane de călătorii în toată ţara.

Între timp, Statele Unite au confirmat cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus. Cele cinci persoane infectate cu virusul se află în California, Arizona, Illinois şi statul Washington şi sunt spitalizate.

În Canada a fost de asemenea declarat primul caz suspect de infectare cu coronavirus, a declarat duminică un responsabil canadian din domeniul sănătăţii.