Atelier de lectură, dezbatere & joacă Polirom Junior la Iași: Mecanopolis, de Flavius Ardelen

Vineri, 31 ianuarie, ora 12.00, în Sala BP Hasdeu a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași (Păcurari 4), va avea loc un atelier de lectură, dezbatere & joacă cu elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” Iași, clasa a III-a, dedicat volumului Mecanopolis. Aventurile lui Oliver Rock în Lumea de Sub Camion, de Flavius Ardelen, apărut de curînd în colecția „Junior” a Editurii Polirom.

Moderează: prof. Marius Bendescu

Cu ilustrații de Ecaterina G.

Vîrsta recomandată 8+

Oliver (sau Ollie, cum îi spun prietenii) este pasionat de rock și cîntă la chitară, la fel ca tatăl lui, dispărut într-un accident de motocicletă cu cîţiva ani în urmă. Ollie trăiește acum cu mama și cu sora lui și are un singur prieten, cu care deseori se ascunde de Tommy Lamă Ramirez, bătăușul școlii. Dar, într-o răfuială cu Ramirez, Ollie leșină și se trezește într-un univers magic, lîngă fantasticul oraș Mecanopolis. Împreună cu noii săi prieteni, scheletele din formația The Bones, Ollie pleacă la drum să salveze orașul de monstrul O Mie și Una de Lame și să-și găsească tatăl în Lumea de Sub Camion. O aventură fantastică în care Ollie va întîlni Mașinomonștri, Turbărici, un neam de șobolani goniţi din subterane și acarieni de praf înţelepţi ce poartă secretele lumii, creaturi de sticlă și schelete ce cîntă rock, totul într-un oraș mecanic misterios din Lumea de Sub Camion. Mecanopolis. Aventurile lui Oliver Rock… este o poveste despre puterea pasiunilor de a schimba vieţi.

Flavius Ardelean este scriitor și traducător, membru afiliat al Horror Writers Association. Este autorul romanelor Îmblînzitorul apelor și Noumenoir, al volumelor de povestiri Acluofobia și Bizaroproze și creatorul seriei Miasma. A cîștigat două Premii Colin pentru literatură fantastică, iar prima sa carte a fost nominalizată la Festival du Premier Roman din Chambéry, Franţa. Pentru romanele sale din ciclul Miasma a fost nominalizat de două ori consecutiv la Premiul Tînărul Prozator al Anului în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, București. Bezna (Polirom, 2018) a fost prima sa carte pentru copii.

Ecaterina G. este artist plastic și ilustrator de carte. S-a născut la Brașov și a absolvit Liceul de Arte „Hans Mattis Teutsch”. A studiat scenografia la Universitatea de Arte din București și ilustraţia de carte pentru copii la London Art College. A realizat ilustraţii și coperte pentru șapte cărţi pentru adulţi și copii. În prezent trăiește la Brașov, unde lucrează la mai multe proiecte, petrecînd mare parte din zi în atelier alături de șoricarul ei fidel, Lilo. Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre ea, accesaţi www.ecaterinagabriela.com și www.facebook.com/ecaterina.g.art.