Pavel Voicu: „Politizarea excesivă a activității MAI este încă o cauză a creșterii fenomenului criminogen”

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a declarat astăzi în cadrul audierilor în Comisia parlamentară pentru securitate și ordine publică că un motiv important pentru creșterea fenomenului criminogen în Republica Moldova s-a datorat inclusiv politizării excesive a conducerii Ministerului de Interne, informează MOLDPRES.

“În 2019, la conducerea Ministerului de Interne am avut trei miniștri desemnați politic. Unul dintre aceștia nu a organizat nici o ședință cu secretarii de stat care să analizeze creșterea criminalității”, a menționat oficialul.

Voicu a specificat că, în anul 2019, au plecat din structurile subordonate MAI 814 colaboratori. „Politizarea excesivă a activității, salarizarea mică și lipsa unui pachet social atractiv s-a numărat printre cauzele micșorării numărului de colaboratori ai Ministerului de Interne. În lipsa atractivității meseriei de polițist, situația criminogenă din Republica Moldova va continua să crească”, a notat Pavel Voicu.

Potrivit ministrului, la creșterea situației criminogene stau atât cauze conexe, cât și probleme de sistem. Voicu a subliniat că va depune eforturi pentru a reduce problemele existente.