Igor Dodon a avut o întrevedere cu președintele Comisiei de la Veneția

La Strasbourg, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut ieri o întrevedere cu Gianni Buquicchio, președintele Comisiei de la Veneția, informează MOLDPRES citând Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Igor Dodon i-a adresat sincere felicitări cu prilejul realegerii în calitate de Președinte al Comisiei și a exprimat mulțumiri pentru asistența personală acordată în medierea situaţiei dificile din sistemul judiciar din țara noastră.

Șeful statului a apreciat parteneriatul continuu al Republicii Moldova cu CoE și Comisia de la Veneția, subliniind faptul că expertiza oferită și opiniile Comisiei sunt indispensabile în vederea ajustării eforturilor de avansare a reformelor din țara noastră.

Președintele țării a reiterat că reforma justiţiei reprezintă una din principalele priorități pentru conducerea Republicii Moldova și în acest sens, va fi promovată o reformă a justiției conform unui model acceptat de comunitatea internațională, societatea civilă, experți în domeniu și conducerea Republicii Moldova.

De asemenea, Igor Dodon a apreciat angajamentul Comisiei de la Veneţia de a expertiza în regim de urgență proiectul de modificare a Legii privind Consiliul Superior al Magistraturii și a specificat că mizează în continuare pe asistența acordată pentru a asigura transformările necesare spre bine a vieții cetățenilor noștri.