UAIC își menține prima poziție în clasamentul universităților câștigătoare în competiția națională pentru fondurile Programului SEE

Candidatura Universității „Alexandru Ioan Cuza” pentru noul proiect de mobilitate SEE a fost aprobată de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), cu cel mai mare grant instituțional la nivel național.

După o întrerupere națională de doi ani, programul a fost relansat în 2017, UAIC participând de atunci în fiecare an la competiția SEE cu o propunere de proiect pregătită în cadrul Serviciului Relații Internaționale, în colaborare cu coordonatorii Erasmus din facultăți. De la reluarea programului și până în prezent, UAIC s-a menținut pe prima poziție în clasamentul universităților câștigătoare, acesteia fiindu-i acordat cel mai mare grant pentru finanțarea stagiilor studențești și a celor adresate personalului didactic și administrativ. Candidatura depusă de UAIC în anul 2019 a intrat în competiție alături de alte 11 universități.

Noul proiect va fi demarat la UAIC începând cu luna iunie a acestui an. Finanțarea este de 297.960 de euro, aproape o treime din totalul granturilor (990.000 de euro) și cu mai mult de 50% față de grantul imediat următor acordat altei universități.

În anul academic 2018-2019 UAIC a finanțat din fondurile programului SEE un număr de 66 de stagii studențești și ale personalului didactic și administrativ. Acestea s-au desfășurat în statele non-UE membre ale Spațiului Economic European (Norvegia, Islanda și Liechtenstein). Activitățile desfășurate de cei 66 de beneficiari au contribuit la dezvoltarea profesională și academică  a acestora prin dobândirea de cunoștințe teoretice și practice solide într-un mediu academic, lingvistic, social și economic diferit. Totodată, stagiile finanțate din fondurile programului SEE au promovat excelența academică și au susținut dezvoltarea instituțională prin facilitarea schimbului de bune practici între instituțiile partenere.