La Tiraspol a avut loc ședința experților din domeniul fitosanitar și veterinar

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. La sediul Misiunii OSCE din orașul Tiraspol a avut loc miercuri, 5 februarie,  ședința experților din domeniul fitosanitar şi veterinar de pe ambele maluri ale Nistrului, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul reuniunii, experții au continuat schimbul de opinii pe marginea procedurilor ce se impun a fi respectate la importul în regiunea transnistreană a semințelor și a materialului săditor, îngrășămintelor și a medicamentelor de uz veterinar, fiind reiterată necesitatea uniformizării cerințelor și a nomenclatoarelor de profil.

Conform agendei agreate, specialiștii de pe ambele maluri ale Nistrului au discutat și situația epidemiologică veterinară în contextul răspândirii diferitor categorii de boli infecțioase la animale și a înregistrării focarelor de pestă porcină africană, fiind menționată indispensabilitatea fortificării interacțiunii pe dimensiunea schimburilor informaționale și a întreprinderii măsurilor necesare de prevenire, combatere și lichidare a factorilor de risc pentru sănătatea publică.