Speakerul Zinaida Greceanîi a anunțat prioritățile Legislativului pentru sesiunea de primăvară

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Speakerul Zinaida Greceanîi a anunțat astăzi, în cadrul unui briefing, prioritățile Parlamentului Republicii Moldova pentru sesiunea de primăvară, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, Biroul permanent al Parlamentului a aprobat miercuri, 5 februarie, agenda ședințelor plenare pentru următoarele două săptămâni, care include atât inițiative venite din partea deputaților, cât și cele venite de la Guvern. ”Unele proiecte au caracter prioritar și țin de angajamentele Guvernului asumate în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”, a specificat Greceanîi.

De asemenea, președintele Legislativului a precizat că în urma discuțiilor purtate cu prim-ministrul Ion Chicu, s-a convenit ca Guvernul să vină cu un raport în fața deputaților, în cadrul unei ședințe speciale, la 100 de zile de la învestire.

Speakerul a menționat, de asemenea, că vor fi examinate toate inițiativele deputaților, inclusiv cele care sunt pe rol în cadrul comisiilor permanente. Ea a cerut Biroului permanent să nu fie incluse în agenda ședințelor în plen proiecte care nu au raport sau coraport al comisiei de bază, dar și acele care nu au avizul Guvernului, dacă este cazul.