Marcel Ciolacu: Ludovic Orban este propus de către un partid care nu îl votează, e desemnat, dar nimeni nu îl votează

Play

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că premierul desemnat Ludovic Orban este propus de un partid care nu îl votează şi nu are nicio înţelegere cu acesta în privinţa alegerilor anticipate.

Întrebat, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, dacă are sau nu o înţelegere în privinţa alegerilor anticipate cu Orban, Ciolacu a spus: „Cum pot eu avea o înţelegere cu domnul Orban? În primul rând, pe cine reprezintă domnul Orban, că tot nu am înţeles? Dânsul e propus de către un partid care nu îl votează, e desemnat, dar nimeni nu îl votează. Ce să vorbesc cu domnul Orban? Dumneavoastră aţi face înţelegeri cu un om într-o astfel de situaţie?”.

El a adăugat că cei mai mulţi dintre membrii CExN au spus că sunt pregătiţi pentru orice fel de alegeri.

„Colegii mei au spus că nu trebuie ca PSD să se teamă de niciun fel de alegeri şi nu are dreptul să se teamă de votul românilor. Este o mascaradă să faci cu 2-3 luni înainte alegeri anticipate faţă de alegerile la termen. Mai mult, este acelaşi Guvern demis, un Guvern pe care nicio forţă politică nu a spus că îl votează. În programul de guvernare este explicit faptul că se doreşte ca la 1 septembrie să nu se pună în aplicare legile votate în Parlament, mărirea pensiilor, alocaţiile şi salariile profesorilor de la 1 septembrie”, a menţionat liderul PSD.

Ciolacu a afirmat că nu va merge la consultări pe subiectul alegerilor anticipate, în cazul în care Orban îi va solicita acest lucru. AGERPRES/