În R. Moldova ar putea fi construit un parc eolian care va asigura 15% din consumul anual de energie

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Președintele țării, Igor Dodon, a avut marți o întrevedere cu Ana Maria Mihaescu, consultant al firmei Energo Continent, care dezvoltă un parc eolian de 120 de MW în sudul Republicii Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Proiectul a fost inițiat în 2010 în colaborare cu Fondul de Investiții InfraVentures al IFC – divizia de investiție a Băncii Mondiale și are ca scop producerea energiei eoliene. Producția anuală a acestui proiect poate asigura circa 15% din consumul anual de energie al Republicii Moldova.

Energo Continent, în cazul în care va primi confirmarea că proiectul se încadrează în continuare în Strategia energetică a Republicii Moldova, va finaliza demersurile de atragere a investitorilor strategici în finanțarea și implementarea proiectului.

Igor Dodon a salutat intențiile investitorului, menționând interesul Moldovei pentru promovarea proiectelor de energie regenerabilă. În acest context, șeful statului a dat asigurări că va susține realizarea acestui proiect.