Serviciile publice ale Primăriei municipiului Chișinău vor fi digitalizate

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Serviciile publice ale Primăriei municipiului Chișinău vor fi digitalizate, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a semnat astăzi un memorandum de înțelegere cu Asociația Națională a Companiilor din Domeniul  IT pentru dezvoltarea sistemului de digitalizare al serviciilor publice.  „Digitalizarea activității Primăriei va crește gradul de comunicare al locuitorilor Chișinăului cu autoritățile locale și va crește gradul de accesibilitate al cetățenilor la servicii, iar prin reducerea factorului uman, va diminua corupția”, a spus Ceban.

La rândul său, președintele Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul  IT, Veaceslav Cunev, a declarat că salută semnarea acestui acord de colaborare. „Vrem să punem umărul la transformarea Chișinăului într-un oraș deștept. Ne bucură faptul că autoritatea publică locală semnează un prim acord de acest gen cu întreprinderi IT autohtone”, a spus Cunev.

Conceptul de Smart City înseamnă digitalizarea serviciilor prestate de autorități către cetățeni, ameliorarea consumului de energie, îmbunătățirea anumitor tipuri de servicii, care sunt indispensabile pentru viața urbană, prin implicarea IT.