Blocul ACUM a înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului de Externe

Deputații Blocului ACUM au depus joi în Parlament o moțiune simplă asupra politicilor promovate de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), comunică MOLDPRES.

Textul moţiunii a fost citit în plen de deputatul Chiril Moțpan şi vizează politicile promovate de şeful diplomaţiei de la Chişinău dar şi de instituţia pe care acesta o conduce.

Potrivit deputaţilor din blocul ACUM, politica externă a R. Moldova a fost afectată de factorul politic, care a deraiat-o de pe făgașul firesc al integrării europene. „În locul unei politici externe consecvente, s-a procedat la diverse acțiuni care doar mimează integrarea europeană. Din păcate, diplomația moldovenească e ostatică a acestor procese politice regretabile care conduc la izolarea țării. Toate aceste derapaje se produc deoarece politica externă a țării este la cheremul unor interese străine celor ale Moldovei”, a spus Moțpan.

Textul moțiunii simple a fost înaintat președintelui Parlamentului și urmează ca în decurs de 14 zile ea să fie supusă dezbaterilor în legislativ. Moţiunea simplă se supune dezbaterii fiind însoţită de avizul comisiei permanente de profil. Avizarea se va face în termen de până la 7 zile lucrătoare de la data depunerii moţiunii.