Ion Chicu a vizitat satul Volintiri din raionul Ștefan Vodă

Prim-ministrul Ion Chicu a mers sâmbătă în satul Volintiri, raionul Ștefan Vodă, situat în apropiere de frontiera cu Ucraina, unde s-a întâlnit cu conducerea raionului, consilierii locali, mai mulți primari ai satelor din regiune – Popeasca, Ermoclia, Feștelița, Copceac, Ștefănești ș.a., transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Autoritățile locale au informat premierul despre dificultățile cu care se confruntă localitățile din regiune și au vorbit despre oportunitățile de dezvoltare. Au fost abordate problema migrației, cele ale infrastructurii și tendințele demografice îngrijorătoare.  

Primarii au discutat cu șeful executivului despre reparația drumului Ermoclia–Volintiri–frontiera cu Ucraina, și despre oportunitățile de impulsionare a relațiilor comerciale transfrontaliere. 

„Probabil acest drum ar putea fi un element în stare să dezvolte regiunea. Vom face un studiu de fezabilitate pentru a clarifica oportunitățile. Vom discuta cu autoritățile Ucrainei acest subiect. Nu vom ține cont doar de aspectul economic”, a menționat Ion Chicu. 

Au fost examinate problema insuficienței profesorilor și a medicilor, precum și oportunitățile de dezvoltare a turismului în regiune.

Premierul a informat autoritățile locale că pentru reparația drumurilor locale, în acest an, va fi alocat 1 miliard de lei și pentru iluminatul stradal în localități – cca 140 mln lei.

Ion Chicu a răspuns la întrebările locuitorilor și, ulterior, a discutat cu primarii satelor despre soluționarea problemelor semnalate.