Ludovic Orban a declarat că parlamentarii liberali vor da un vot favorabil miniştrilor

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni că parlamentarii liberali vor da un vot favorabil miniştrilor la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului.

„Audierile din comisii se referă la calitatea, valoarea, competenţa, onestitatea miniştrilor şi este normal ca în comisiile de specialitate parlamentarii PNL vor da un vot favorabil miniştrilor”, a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Premierul a afirmat că parlamentarii PSD sunt „ultimii care pot să judece candidaţii de miniştri şi guvernarea actuală”.

„Indiferent cum vor vota parlamentarii PSD, pentru mine este important ca miniştrii din echipa pe care o conduc să prezinte ce au făcut, cum au reparat gravele disfuncţionalităţi şi marile nedreptăţi care existau în diverse domenii de activitate şi să prezinte viziunea PNL privitor la soluţiile pentru fiecare domeniu de activitate. Nu ne interesează votul în comisii, fiindcă votul în comisii este viciat de lipsa de reprezentativitate a actualului Parlament faţă de opţiunile actuale ale cetăţenilor, care s-au manifestat clar, limpede, în cursul anului electoral 2019”, a spus Orban.

Premierul a reiterat că obiectivul PNL este declanşarea alegerilor anticipate.

„Suntem în procedură de declanşare a alegerilor anticipate. PNL are ca obiectiv fundamental, buna guvernare a României, realizarea marilor reforme de care România are nevoie în toate sistemele publice. (…) De asemenea, avem ca obiectiv realizarea unei creşteri economice rapide bazate pe investiţii, pe un parteneriat între Guvern şi mediul privat care să asigure o dezvoltare rapidă a economiei româneşti. Buna guvernare depinde de existenţa unui Parlament care să fie o oglindă fidelă a obiectivelor, aspiraţiilor cetăţenilor români. PNL urmăreşte prin declanşarea alegerilor anticipate să dea din nou puterea în mâna oamenilor, să oferim românilor ocazia de a-şi exprima votul de a participa la decizia privitoare la direcţia în care trebuie să se îndrepte România. Tot calendarul şi toate procedurile aferente declanşării alegerilor anticipate urmăresc acest obiectiv”, a spus Orban.

Premierul a afirmat că toate discuţiile urmăresc convingerea parlamentarilor să participe la plenul privind învestirea noului Cabinet Orban.

„Am pregătit o soluţie pe care o vom prezenta la momentul potrivit”, a declarat Orban, despre posibilitatea ca PSD să nu participe la şedinţa de plen a Parlamentului. AGERPRES