Guvernul nu va prelungi moratoriul pe legea privind cetățenia prin investiții

Guvernul nu mai poate prelungi moratoriul pe legea privind cetățenia prin investiții, iar ce se va întâmpla după 20 februarie, atunci când expiră acest moratoriu, va decide Parlamentul. Declaraţia a fost făcută luni de premierul Ion Chicu, la finele şedinţei de lucru cu şeful statului, Igor Dodon şi speakerul Zinaida Grecianîi, comunică MOLDPRES.

Şeful cabinetului de miniştri a precizat că în caz de anulare a acestei legi, s-ar putea ca Republica Moldova să fie obligată de instanţă să achite despăgubiri. „Nu vă pot spune suma exactă, pentru că acestea se vor stabili într-un eventual proces de judecată”, a opinat Chicu.

El a specificat că de la adoptarea legii cetățeniei prin investiții, cinci persoane au beneficiat de ea, iar pe contul special creat în baza acestui program sunt în prezent 500 de mii de euro. ”Își așteaptă examinarea 22 sau 25 de cereri depuse de către cetățeni străini”, a conchis Chicu.

Tot astăzi premierul a anunțat că după 100 de zile de mandat al Guvernului, prestaţia fiecărui ministru va fi evaluată, iar dacă va fi necesar – ar putea avea loc remanieri.