Michael Bloomberg,candidat la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, va participa la prima sa dezbatere televizată din campanie

Michael Bloomberg, miliardar american şi candidat la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, va participa miercuri la prima sa dezbatere televizată din campanie, a anunţat marţi echipa sa, citată de AFP.

„Mike este nerăbdător să se alăture celorlaltor candidaţi pe scenă şi să explice de ce este cel mai bun candidat pentru a-l învinge pe Donald Trump şi a unifica ţara”, a declarat directorul său de campanie Kevin Sheekey într-un comunicat.

Al nouălea cel mai bogat om de pe planetă, Michael Bloomberg, care are o avere de 56 de miliarde de dolari, zguduie campania democrată.

Fostul primar al New York-ului a făcut pariul unei intrări tardive în campania prezidenţială americană.

Ignorând primele state din alegerile primare democrate, care au un număr mic de delegaţi, el mizează pe o intrare în cursă la momentul „Super Tuesday”, 3 martie, când vor vota 14 state americane pe care le inundă cu publicitate electorală.

Zece dezbateri electorale au fost deja organizate pentru departajarea celor şapte candidaţi care vor să-l înfrunte pe Donald Trump pe 3 noiembrie.

Conducerea Partidului Democrat a fixat criterii care trebuie respectate pentru a avea dreptul de a participa la dezbaterile democrate, cerând în special un prag minim pentru donaţii provenite din bazinul electoral, dar apoi a renunţat la această condiţie, ceea ce a deschis uşa pentru participarea lui Bloomberg. Această schimbare a fost criticată de alţi candidaţi la învestitură.

„Bloomberg, ca oricine, are dreptul de a candida la alegerile prezidenţiale. Nu are dreptul de a cumpăra preşedinţia”, a postat luni pe Twitter Bernie Sanders.

Dezbaterea de miercuri va avea loc în Las Vegas, Nevada, care organizează sâmbătă alegeri primare.

Avalanşa publicitară a candidatului de 78 de ani a avut deja un impact frapant: el a urcat pe locul al treilea în media sondajelor naţionale stabilite de RealClearPolitics.AGERPRES